SORRY…….

 

Sorry voor mijn enthousiasme. Ik leer het maar niet om minder impulsief te handelen.

 

Ik ben alweer 12 jaar ondernemer met mijn praktijk A-Kilo. Toen ik net begon stroomde ik over van de goede ideeën. Ik bedacht cursussen en begeleidingsvormen en kon niet wachten om deze aan het publiek bekend te maken. Echter, social media bestond toen nog niet en ik was geheel afhankelijk van de plaatselijke krantjes. Met regelmaat plaatste ik dan een advertorial en dan maar wachten op de reacties. In de tussentijd had ik de tijd om mijn plannen nog eens goed te overdenken en eventueel wat aan te passen. Dat werkte eigenlijk altijd heel goed.

 

Tegenwoordig stroom ik nog steeds over van de goede ideeën en ben ik zeker niet minder enthousiast. Ik kan helemaal blij worden van weer een nieuw plan of nieuw idee voor begeleiding. Echter, nu heb je Facebook… Dus wat doe ik? Ik werk mijn idee uit op papier, plaats het op mijn website en plan een datum het liefst op een zo’n kort mogelijke termijn. Vervolgens maak ik mijn geweldige idee bekend op Facebook en dan wachten op de aanmeldingen.

 

Tja, en dan blijkt dat ik het toch wel iets te krap heb gepland. In amper twee weken tijd bijvoorbeeld drie groepen vol krijgen is natuurlijk een utopie. Hahaha, wat dacht ik nou zelf?

 

Natuurlijk weet ik dat mijn idee het perfecte plan is voor iedereen die wil afvallen, een stok achter de deur nodig heeft, het leuk vindt om haar ervaringen met anderen te delen en dit ook nog eens op een zeer voordelige manier mogelijk is. Maar ik vergeet dan nog weleens te bedenken dat eventuele geïnteresseerden ook gewoon druk zijn en niet zomaar even snel ruimte vrij kunnen maken in hun agenda.

 

Dus het overdenken en aanpassen van mijn ideeën gebeurd nu pas op het moment dat ik merk dat mensen wel willen, maar gewoon nog niet kunnen op de momenten die ik had gepland.

 

Blijft voor mij toch lastig hoor, dat minder impulsief handelen. Wanneer ik zo bruis van de plannen wil ik gewoon zo snel mogelijk aan de slag met het uitvoeren daarvan. Mijn enthousiasme is niet alleen een voordeel, maar in sommige gevallen dus ook een nadeel.

 

 

Dus de startdatum voor het programma Samen lukt het WEL! Groepsbegeleiding toch maar wat vooruit geschoven. Ik start gewoon na de meivakantie….. Ik kan het heus wel, geduldig zijn…maar ik beloof dat ik mijn enthousiasme voor dit programma in de tussentijd niet zal verliezen.