Wat is jouw doel?

 

Zelf heb ik het aan de lijve ondervonden, wel willen bewegen, maar geen motivatie hebben omdat ik even niet meer wist wat mijn doel was.

 

Ik ben mijn hele leven al best sportief, bewegen zit in mijn genen zeg maar. Als ik niet beweeg word ik onrustig en zit ik minder lekker in mijn vel. Ik probeer met regelmaat ook een andere vorm van sport uit. Zo heb ik eens op turnen gezeten, aerobics, pilates, kickboksen, voetbal en bootcamp. Daarnaast heb ik periodes gehad dat ik veel aan het hardlopen was en skaten. Sowieso doe ik bijna alles op de fiets en wandel ik veel.

 

Vorig jaar vond ik opeens dat ik wel wat gespierder (of strakker) mocht worden en misschien kon ik wel wat meer bil kweken 😊. Dus hup naar de sportschool, daar meerdere malen per week fanatiek aan de slag met gewichten. En er gebeurde wel iets hoor, mijn spierpercentage ging ietsjes omhoog en mijn taille werd wat strakker. Maar omdat ik al een goede basis had was het allemaal maar minimaal.

Kortom; ik had niet echt meer een doel voor ogen en verloor de motivatie om te gaan.

 

Om toch te bewegen ben ik nog wat vaker gaan wandelen, totdat ik voor de zomer opeens last van mijn rug kreeg. Wandelen ging niet meer zo lekker en ik voelde me best vaak moe en vrij lusteloos. Ik baalde ontzettend, het is ook best lastig om mensen te motiveren terwijl je zelf niet zo fijn in je vel zit.

 

Na een heerlijke vakantie in Italië besloot ik om mezelf weer een schop onder mijn kont te geven met als heel helder doel: me superfit voelen.

 

Ik heb een afspraak gemaakt met de chiropractor en heb mijn mountainbike opgeknapt. De behandeling bij de chiropractor werpt zijn vruchten af, de rugpijn is zo goed als weg. Ik fiets nu minimaal 4 keer in de week een flink stuk op mijn mountainbike.

 

 Verder ben ik weer wat beter op mijn voeding gaan letten (wat puntjes op de i gezet) en probeer ik voldoende nachtrust te pakken.

 

Nu na drie weken al voel ik me veel fitter, ik heb geen dipjes meer in de middag, heb enorm veel energie, slaap goed en ben mijn vakantiekilo’s weer kwijt.

 

Wat ik hiermee zeggen wil; wanneer je wat wil veranderen (afvallen, fitter worden, gezonder eten, stoppen met roken enzovoort) zorg dan dat je een helder doel voor ogen houdt want zonder doel raak je vroeg of laat de motivatie kwijt.

 

Tijdens de begeleiding van mijn cliënten bekijken we ook altijd wat het doel is, is het een reëel doel en ik help om zo gemotiveerd mogelijk te blijven. 

 

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.