Wat anderen vinden van A-Kilo

Melanie

 

Ik ben eigenlijk al jaren bezig met afvallen en naarmate ik ouder wordt, krijg ik het er ook meestal moeilijker af lijkt het wel. Veel weet ik zelf ook wel. Niet teveel snoepen, veel groenten, bewegen..etc. Via een vriendin, die veel was afgevallen bij Viola, vroeg of ik deze sessie ook mee wilde doen. Geen ingewikkeld dieet, maar veel tips en ook veel wandelen. En dat blijkt inderdaad te werken! Ik hou niet van sporten, dus iedere dag wandelen was een prima alternatief. Ook de lekkere en eenvoudige recepten en goede tips voor tussendoortjes blijken goed te werken. Ook in de groep worden dingen besproken waar we tegenaan lopen en hoe je nee kunt leren zeggen. De stok achter de deur is natuurlijk het weegmoment en dat is toch anders als dat je thuis op de weegschaal staat en je het alleen voor jezelf houdt. Het wandelmoment is gezellig, we lopen langs mooie plekken in Houten, kunnen ervaring uitwisselen en ook 1 op 1 even met Viola bespreken wat het beste werkt en wat niet. Heel fijn en ook het ongedwongen maakt het prettig. Er heerst geen oordeel als je toch bent aangekomen, we doen het per slot van rekening toch voor onszelf!

 

Melanie van Thor, in 3 maanden 5 kilo afgevallen (oke, daar zaten nog vakanties bij, maar nu gaat het beter😉 )

 

Monique,

 

Een jaar of 10 geleden was ik succesvol afgevallen door koolhydraatarm te eten. Maar met het klimmen der jaren en de eentonigheid van dit soort eten, hield ik dit steeds slechter vol met soms snoepbuien in de avond als gevolg. Langzaamaan nam het gewicht meer en meer toe en kreeg ik een aantal van mijn broeken en jassen bijna niet meer dicht. Hier moest dus echt iets aan gebeuren! Maar dan anders dan koolhydraatarm eten. Aangemoedigd door succesverhalen van anderen die me voorgingen, heb ik contact opgenomen met Viola en ben ik dit voorjaar begonnen met de cursus Wandelen en afvallen. Inmiddels ben ik ruim 4 maanden verder en 9 kilo lichter. Dat heb ik niet met een dieet bereikt maar door een verandering van eet- en leefpatroon. Veel makkelijker vol te houden dan een dieet! Niet even een paar weekjes afzien en vele kilo’s afvallen, om daarna weer in het oude patroon terug te vallen. Ik volg de zeer bruikbare en praktische adviezen van Viola op om dagelijks met mate alles te eten wat ik aan gezonde voeding nodig heb en de ongezonde dingen te laten staan, met een gezonde portie beweging. En ik geniet nu nog dagelijks van alles wat wel verantwoord is om te eten en te drinken en voel me een stuk fitter. Daarnaast voelt het natuurlijk ook goed om er beter uit te zien en meer leuke kleding te kunnen dragen. Dit hou ik nog wel even vol. En er zullen vast nog meer kilo’s afgaan.

 

 

Nancy,

 

Hoi Viola, ben zo blij dat ik bij je gestart ben. Met eigenlijk niet zulke grote ingrepen mijn voedingspatroon aangepast en een nieuwe verslaving, lopen. De eerste 6 kilo zijn er af en we gaan nog lekker door. Super bedankt!!

 

Astrid,

 

In mei 2016 ging ik met mijn dochter van 18 mee naar Viola. Dochter wilde zich wat fitter gaan voelen en zo'n kilo of 10 afvallen. Voor mijn dochter ging ik mee zodat ik de tips en adviezen van Viola thuis kon gaan gebruiken met het boodschappen doen en het koken. Met wat kleine aanpassingen (pakjes en zakjes gebruikte we voorheen al bijna niet) werd het al snel heel gemakkelijk om de adviezen in de praktijk te brengen. Ik vond het zelf zo leuk en makkelijk dat ik besloot actief mee te gaan doen met mijn dochter.

 

We motiveerden elkaar, niet alleen met het eten, maar ook met de dagelijkse beweging.

 

We bleven lekker eten en kregen een enorme motivatie van het feit dat binnen een paar weken ons gewicht langzaam maar zeker naar beneden ging. Het bleek goed vol te houden door elkaar te motiveren en de consulten bij Viola. Viola luistert goed, adviseert en motiveert precies waar nodig. Ze gaf heerlijke recepten mee en wij voelden ons bij haar op ons gemak.

 

Na een half jaar was ons doel bereikt. We blijven in het nieuwe jaar consulten bij Viola volgen als "stok achter de deur" en houden het doel vast voor de rest van ons leven. Bewust en lekker eten en bewegen en fit en gezond blijven.

 

Wij kunnen A-kilo zeker aanbevelen.

 

Linda, (37 jaar)

 

Woh wat schrok ik toen ik op 1 januari op de weegschaal stond, ik woog gewoon echt te veel. Gelukkig zag ik de advertentie van A-kilo in de krant. Gelijk ben ik naar de achterbuurvrouw gelopen en samen hebben we ons ingeschreven. Om gelijk goed te beginnen zijn we naar het intake gesprek samen lopend gegaan. We kregen van Viola een duidelijk uitleg over wat de cursus inhoud.  Tien weken wegen, uitleg over gezonde voeding/ beweging en 1 uur gezellig wandelen. We hadden er veel zin in.

De avonden waren altijd erg gezellig en leerzaam. Wat goed dat Viola keek naar de tijd van het jaar en bijvoorbeeld rond de Pasen aangaf hoeveel calorieën er in alle paaslekkernij zit.

Door de makkelijk toepasbare recepten die ik wekelijks van Viola kreeg merkte ik dat ik meer genoot van het koken en natuurlijk ook van het opeten daarvan. Normaal begon ik de dag met 2 boterhammen met hagelslag. Nu smul ik al 4 maanden lang iedere ochtend van een smoothie of van de heerlijke apple crunch met kwark.

Om goed bij te houden dat ik toch zeker wel aan de 10000 stappen per dag kwam heb ik een goede stappenteller aangeschaft. Dit maakte me bewust van wat ik per dag/week liep. Tijdens de wandelingen op woensdagavond was het altijd gezellig en leerde je zo ook andere mensen kennen.

Ik dacht dat ik op zou zien tegen de weegmomenten, maar dit werden voor mij "trots op mezelf zijn momenten". Dik 10 kilo ben ik in 10 weken kwijt geraakt. Omdat mijn streefgewicht 18 kilo lag onder mijn startgewicht heb ik ervoor gekozen om nogmaals de cursus te doen.  Mijn man, kinderen, familie en vrienden zijn erg trots op me. Ik geniet van mijn nieuwe eet/leef gewoonte, ben happy tijdens het shoppen van nieuwe kleding en ben heel blij met weer een gezond BMI!

Super bedankt Viola!

 

 

Astrid, 45 jaar

 

Na jaren van afvallen en aankomen ben ik via kennissen en internet  bij A-kilo terechtgekomen.

En… het is gelukt ruim 15 kilo eraf en dat in 6 maanden. De reden dat het me gelukt is komt door het juiste persoonlijk advies en tips  van Viola. Ze heeft me geholpen om mijn nieuwe leefstijl volledig in mijn gezin toe te passen.

 

Viola heel erg bedankt voor je hulp, ik voel me erg lekker in mijn vel zitten.

 

Lenneke, 44 jaar

 

Eind februari 2015 gingen we met ons gezin op wintersport. Ik had in november een leuke nieuwe skibroek gekocht en ik had me verheugd om mijn nieuwe skibroek aan te doen deze vakantie.

Helaas lukte het niet meer om mijn rits en knoop nog fatsoenlijk dicht te doen.

Na de vakantie heb ik besloten dat dit het startsignaal moest zijn om een aantal kilo af te vallen. Om de strijd nu helemaal alleen aan te gaan leek met erg lastig dus ik besloot Viola te vragen om me hierbij te helpen. Ik heb een afspraak gemaakt en tijdens de 1ste afspraak moest ik meteen op de weegschaal. Dat was best confronterend, maar het motiveerde me ook om flink aan de slag te gaan. Ik heb veel lekkere recepten van Viola uitgeprobeerd en ik heb me goed aan haar adviezen gehouden. Ook ben ik anders gaan sporten. Ik liep 3 keer in de week hard, maar ik loop nu nog maar 1 keer in de week hard, verder ga ik nog naar de bootcamp, de spinning en de krachttraining op de sportschool. De combinatie van het sporten is veel afwisselender en veel beter voor mijn lijf.

Binnen een aantal weken zag ik mijn kilo's er af gaan en mijn vetpercentage zakken en mijn BMI verbeterde. Ik kreeg iedere keer goede adviezen van Viola en heerlijk nieuwe recepten. Ik heb inmiddels mijn eetgewoontes aangepast en eet veel meer groente en fruit en veel afwisselender en dat bevalt me heel erg goed. Ik ben inmiddels bijna 10 kilo kwijt en mijn nieuwe uitdaging is om nu mijn gewicht zo te houden. Ik blijf regelmatig bij Viola komen zodat ze me daar ook kan blijven begeleiden. Ik ben erg blij met het resultaat.

 

Sandra,

 

Eet maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Na de zomervakantie 2014 waarin ik mijzelf wat betreft healthy food en beweging een beetje op de rit had gezet, dreigde ik in het najaar weer terug te vallen in mijn oude slechte gewoontes. Voor veel mensen vermoedelijk herkenbaar; drukke baan, weinig bewegen en snelle hap hetgeen alles behalve gezond was.

Dat was het moment dat ik contact zocht met Viola Vernooy van A-kilo (afvallen kan ik lekker ook). Ik leerde van haar mijn eetgewoontes aan te passen en te kiezen voor 6 eetmomenten op een dag ontbijt – tussendoor – middageten – tussendoor – avondeten – tussendoor. Doordat ik zelf kon bepalen wat ik at immers keuze genoeg in de alternatieven lijst, werd eten elke dag een feestje. Bovendien bleek deze manier van eten goed te combineren met de diverse etentjes en feestjes, die ik toch wel wekelijks heb.

Bij Viola leerde ik weer in beweging te komen, de wekelijkse wandeltochten heb ik inmiddels gecombineerd met de sportschool, daarnaast ben ik door Viola actiever gaan leven – ik pak vaker de fiets, loop meer, pak vaker de trap ipv de lift of roltrap en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Door de wekelijkse bijeenkomsten besef je meteen dat je zeker niet de enige bent die hier tegen aan loopt… tijdens het lopen stimuleer je elkaar, wissel je een receptje uit en leer je elkaar een beetje kennen.

Na 2 cursussen te hebben gevolgd bij Viola was het schema voldoende ingebed en was ik in staat dit zelf door te zetten. Ik heb geleerd goed uitgebalanceerd te eten, te luisteren naar mijn lichaam, keuzes te maken en als je dan een snoepmoment hebt er vooral lekker van te genieten. Ik ben inmiddels 9 maanden verder en 22 kilo lichter.

Ik ben bij Viola begonnen ondanks dat ik dit lastig vond omdat ik Viola privé ook ken. Dat Viola een warme persoonlijkheid is met een gezonde dosis humor, dat wist ik al, maar ik heb Viola leren kennen als professional, zeer begaand met haar cursisten, altijd een luisterend oor en stimulerend. 

Dus ik kan iedereen aanraden die genoeg heeft van haar/zijn teveel aan kilo’s en alleen wil afvallen als dat ook lekker kan, of zoals ik zeg eet maar normaal, dan doe je al gek genoeg: contact te zoeken met Viola Vernooy van A-kilo.

 

Sandra

 

Anoniem, (39 jaar)

 

Viola gaf me praktische tips en heerlijke recepten. Maar vooral: een duw in de goede richting. Mede hierdoor ben ik ruim 7 kilo afgevallen! Ik werk zelf nog verder aan mijn streefgewicht maar kan deze zomer alvast genieten van het tot nu toe behaalde resultaat.'

 

Lisette,

 

Met veel plezier heb ik meegedaan aan de "wandelclub"  van Viola op de woensdagmorgen.

Een geweldige manier om in een leuke sfeer met de steun van elkaar te bewegen en te leren over gezonder eten en bewegen. Geschikt voor jong en oud, soepel of met wat kleine blessure's, iedereen kan dit meedoen op zijn of haar manier!

Ondanks de start in januari, is het alle ochtenden goed weer geweest, we hebben misschien een paar druppels regen gehad, maar meestal zon!

Deze manier van samen bewegen en afvallen is heel erg leuk! Je begint met wegen, een kopje koffie of thee en wat theorie. Ook kregen we elke week verrassende en makkelijke recepten, waarvan er nu al meerdere tot onze familiefavorieten behoren! Daarna gingen we aan de wandel, ruim een uur in een redelijk tempo. Heerlijk in de buitenlucht, waarbij je elke week meer ziet hoe de lente eraan komt. We zagen steeds een ander stukje van Houten, en de groep is heel gezellig en een goede stimulans om te blijven komen. Kortom: een aanrader! Wie geen zin heeft in sportscholen, en ook niet in het bezit is van een flinke hond zal bij Viola zeker vinden wat zij zoekt!

 

Jantine, (37 jaar)

 

Hier mijn verhaal. Aan het begin van dit jaar had ik me een doel gesteld.

Ik ga een manier zoeken om af te vallen, maar dan blijvend!

Het was voor mij de laatste poging om dat te gaan doen!

Ik voelde me echt niet fijn maar had al zo super veel manieren geprobeerd om af te vallen dat je er moedeloos van wordt.

Ik ging op zoek naar iemand die geen diëtiste is maar wel iemand die mij op de juiste manier persoonlijke begeleiding kon geven. En via internet vond ik die persoon en kwam zo doende bij A-kilo terecht.

Dat sprak me wel aan en trok de stoute schoenen aan om een gesprek aan te gaan. Viola, ik ben je nog steeds dankbaar dat je toen zo geduldig naar me heb geluisterd. Wat is het super fijn om een onafhankelijk iemand te

hebben waar je even kan lachen en huilen als het niet goed gaat en ze kan het dan ook nog op de juiste manier benaderen. Echt top!

Ik ben gestart met een combi van Viola en Maria (fit en fris) daar kan je sporten, ook al zo'n super lief en motiverende

vrouw zonder kapsones! De dames hebben er samen voor gezorgd dat ik het vol ging houden en nog steeds vol houd! Eigenlijk kost het me nauwelijks meer moeite om goed en gevarieerd te eten dankzij de tips en recepten van Viola en de stimulatie om aan sport te doen van Maria, want een ding is zeker afvallen gaat het best met goede beweging!

Ik ben nu 15 kilo afgevallen tussentijds even stil gestaan en nu ga ik dankzij de motivatie van Viola op naar de volgende 15 kilo

Dus als stok achter de deur blijf ik graag bij Viola langs komen en ik ben er ook nog lang niet dus ik zal haar steun en luisterend oor nog hard nodig hebben.

 

Marcia (43 jaar), uit Houten

 

In april 2014 ben ik begonnen met de cursus afvallen en wandelen in groepsverband. Ik had gewoon zin om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien er een wandelmaatje er aan over te houden. Dat ik wat zou afvallen was mooi meegenomen. Nu ben ik ruim een half jaar verder en.....supertrots op het resultaat bijna 20 kilo eraf en 10 procent minder vet. 

Wat ik heel fijn vind is dat ik heb geleerd wat mijn verhouding is met eten, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik hiermee kan omgaan. Dit in een ongedwongen en gezellige sfeer. 

Met wat opstartproblemen heb ik nu mijn weg gevonden in een gezonde manier van eten. Ik heb niet het gevoel dat ik iets moet laten staan, of me moet houden aan een saai dieet. Ik heb geleerd hoe ik in moeilijke situaties kan kiezen, om meer gevarieerd te eten en vooral te genieten van eten. Mijn partner die niet hoeft af te vallen eet gewoon mee, dus geen moeilijk gedoe met aparte maaltijden. Gewoon samen lekker verantwoord eten! Ik zit sinds jaren weer lekker in mijn vel. Bedankt Viola!

 

Ester uit Houten

 

Wat is A-kilo?

Jaren heb ik gezocht naar een manier van eten & genieten….ik ben namelijk echt een heerlijke eter!

Inmiddels weet ik prima wat wel en niet gezond is, en toch lukte het mij niet om blijvend af te vallen.

Het welbekende jo-jo effect. Na enige afweging heb ik toch besloten om mij bij Viola aan te melden.

In eerste instantie dacht ik “waar ben ik aan begonnen?”.  Een stelletje mutsen bij elkaar en dan nog samen een rondje lopen…niks voor mij!

Toch won de behoefte om een goed eet -patroon aan te meten het ten opzichte van mijn grote ego!

;-)

En wat een resultaat! Elke week ging ik het steeds leuker vinden. Ontzettende leuke warme vrouwen waarmee ik de uitdaging aan ging. In 10 weken tijd 5 kilo afvallen!  Ik wordt hier zo ontzettend blij van! Het is fantastisch om te zien wat gezond lekker eten met  je kan doen.

Heel veel plezier beleef ik eraan! En…het allerbelangrijkste: het is voor mij prima vol te houden…de behoefte aan de echte foute suikers is helemaal verdwenen! Ik ben bewuster geworden in wat ik in mijn mond stop. Tuurlijk weet iedereen…”elk pondje gaat door het mondje”…maar door het echt samen te doen met Viola als fijne, gezellige en deskundige begeleidster valt het kwartje pas echt.

Ook als je een druk bestaan hebt heeft Viola oplossingen!

 

Viola, dank je wel voor je enthousiaste begeleiding! Ik ben helemaal gemotiveerd om met deze “makkelijke”  verandering door te gaan!

 

 

Sanne, (24 jaar)

 

Ik heb al vaker zelf geprobeerd om af te vallen. Meestal begin ik enthousiast, maar haak ik na een week of drie weer af. Daarom heb ik contact opgenomen met Viola, ik zocht gewoon een stok achter de deur. Nu lukt het wel. Gewoon het idee dat ik op controle "moet" bij Viola helpt me om het nu wel vol te houden. En ik merk dat het steeds makkelijker wordt, de drang naar ongezonde snacks neemt af en ik voel me er veel fitter bij.

 

Ellen, (46 jaar)

 

Een no-nonsense methode die werkt!

Na een moeilijke tijd waarin ik het niet kon opbrengen om goed voor mezelf te zorgen, besloot ik definitief de knop om te zetten. Ruim twaalf kilo moest eraf. Natuurlijk had ik al een aantal pogingen gedaan, maar die liepen steeds op niets uit. Ik was en ben nou eenmaal een liefhebber van bijna alles waar je dik van wordt. 

Bij A-kilo heb ik eigenlijk vooral geleerd wat ik wél moet eten. Bij de lunch bijvoorbeeld eet ik nu een extra boterham. Maar ik eet ook gezonder. Een belangrijk bijkomend effect is dat ik niet alleen lekker in mijn lijf zit, maar ook ‘in mijn hoofd’. Door gezonder te eten en meer te bewegen, ben ik beter opgewassen tegen stress en tegenslag.

Viola geeft goede adviezen en gaat hierbij uit van ‘gewone’, gezonde voeding. Kunstmatige zoetstoffen, dieetrepen en andere overbodige producten horen daar niet bij. Bij A-kilo ga je dan ook niet zozeer op dieet, maar meer ‘terug naar de basis’: wat heb je nodig en in welke hoeveelheid.

Daarbij wordt niet vergeten dat genieten van eten, gezellig iets lekkers bij de koffie, of een glaasje wijn ook bij het leven hoort. Dat mag, maar wel met mate!

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te bewegen. Sportief zal ik nooit worden, maar toch is het gelukt om mijn leven wat meer ‘in beweging’ te krijgen.

Ik ben nu ruim 10 maanden verder en heb mijn streefgewicht bereikt. Soms gaat het mis, en stop ik me toch weer vol met zoetigheid en snacks. Er zijn periodes dat ik te weinig beweeg en toch weer te veel eet…

Viola heeft hier geen oordeel over. Op een heldere en nuchtere manier zet ze me weer op het goede spoor. Het is eigenlijk een no-nonsense methode die werkt!

 

Elza, (42 jaar)

 

Toen ik 7,5 jaar geleden ruim 10 kilo was afgevallen met de bekende crash diëten besloot ik dat het tijd werd om te gaan sporten, en ik begon met pilates bij Fit & Fris.

Ik hoopte door het sporten mijn gewicht op peil te kunnen houden maar helaas, in de loop der jaren kwamen de kilo's er weer langzaam bij.

Het sporten bij Fit & Fris ben ik zo leuk gaan vinden dat ik inmiddels 4 keer in de week fanatiek Zumba volg bij Maria.

Het enthousiasme waarmee zij voor de groep staat is super, de lessen zijn makkelijk te volgen en vooral super gezellig, elke les is een feestje !

Door het sporten zag ik en mijn omgeving mijn lijf veranderen maar helaas viel ik er niet mee af.

Toen Fit & Fris en A-kilo gingen samenwerken heb ik dan ook geen moment getwijfeld en ben vol enthousiasme aan de cursus begonnen en met resultaat !

Samen met Viola kwam ik er achter dat ik te weinig at en verkeerde keuzes maakte, terwijl ik dacht dat ik zo goed bezig was, niet dus.

Van Viola leerde ik dat ik best veel mag eten maar dan verantwoord, zoals volkoren brood, veel groente en lekker fruit of (volkoren)ontbijtkoek als tussendoortje.

En een keer iets lekkers (bijvoorbeeld met een feestje) mag best als je daarna de draad maar weer oppakt.

Inmiddels ben ik bijna 10 kilo afgevallen en voel mij veel beter en fitter, vooral de reacties van familie en vrienden om mij heen zijn geweldig leuk, dat doet je echt goed.

Voor mij is dit een nieuwe "way of life" geworden en dat bevalt mij erg goed !

Maria (Fit & Fris) en Viola (A-kilo) 2 kanjers die ik erg dankbaar ben !!!

 

Viola, (A-Kilo)

De volgende uitspraak van een blije klant is precies de juiste omschrijving van wat ik mijn klanten wil meegeven. "Ik ben al jaren mijzelf aan het uithongeren met allerlei diëten en ik viel geen ons af, nu mag ik weer gewoon eten en val ik opeens wel af en ik heb niet eens honger, sterker nog ik heb meer dan genoeg".

 

Mireille, (41 jaar)

 

In de laatste 10 jaar ben ik al verscheidene keren vlot afgevallen met de methode van een afval-goeroe die we allemaal kennen van o.a. televisie. Zodra ik op gewicht was kwamen de kilo's er steeds sneller weer aan, mede omdat ik een heuse emotie-eter ben en daar erg goed in kan 'zwelgen'. Al een poosje was ik dat meer dan zat, wat resulteerde in 2 dagen niet meer snoepen en dan uit zelfmedelijden weer aan de koekjes.

A-Kilo was mijn laatste strohalm, omdat ik gelezen had dat Viola gezonde voedingsgewoontes hoog in het vaandel heeft staan, en dat je met haar advies afvalt zonder honger met langdurig resultaat.

Ik ben begonnen met een individueel pakket van 5 keer. En wat een verademing! Door de volkorenproducten, veel groenten, fruit en zuivel voelt mijn lichaam veel 'rustiger' en heb geen honger. Niet alleen mijn voedingspatroon wordt onder de loep genomen, ook met name mijn emotionele gedrag rondom eten werd losgekoppeld. Op een leuke, warme, gezellige manier. En dàt resulteert in gewichtsverlies en mijn snoepneiging onder controle hebben. Heerlijk. Eindelijk!

Ik ben zo enthousiast dat ik nu met veel zin begin aan het Fris en Fit sportprogramma samen met A-kilo dat aankomende week start. Ik ga voor fit, gezond, op gewicht én mijn snoep-duiveltje de baas blijven!

Als ik het kan, kan jij het ook!

 

Janine, 42 jr

 

Al een groot deel van mijn leven doe ik aan diëten. Ik ben een echte jojo-er. Steeds weer ben ik blij als er wat gewicht af is, maar ik kan het gewoon niet volhouden. Onlangs ben ik bij Viola terecht gekomen. Zij pakt het heel anders aan. Zij heeft mij geleerd dat ik gewoon kan eten en toch af kan vallen. Maar dat niet alleen, zij heeft mij ook geholpen om mijn emotionele eetbuien onder controle te krijgen. Ik voel mij nu lekker fit en heb het idee dat ik het op deze manier wel volhoud. Ook nu heb ik natuurlijk nog wel eens een terugval, het verschil is dat ik het nu veel sneller weer op kan pakken. Viola geeft mij veel tips en adviezen waar ik echt wat aan heb!