Overgewicht en verantwoord afvallen

Overgewicht


Wat is overgewicht?

De kenmerken van overgewicht zijn een te grote vetvoorraad en een te hoog lichaamsgewicht in verhouding tot de lichaamslengte. De combinatie van deze twee kenmerken is belangrijk. Het is namelijk ook mogelijk om een te hoog lichaamsgewicht te hebben zonder dat er sprake is van een te grote vetvoorraad. Overgewicht kan ook een gevolg zijn van een grote hoeveelheid spierweefsel; spierweefsel weegt namelijk zwaarder dan vet. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld topsporters of bodybuilders.

 

Gezond gewicht

Een gezond gewicht is het gewicht wat u heeft met een BMI tussen de 18,5 en 24,9. Dit wordt een gezond gewicht genoemd omdat u zo de minste risico’s loopt op gezondheidsproblemen veroorzaakt door een te hoog of te laag gewicht.

 

Wat zijn de risico’s van overgewicht?

Het hebben van overgewicht brengt vele gezondheidsrisico’s met zich mee, vaak niet direct maar wel voor later. Zo hebben mensen met overgewicht meer kans op het ontstaan van diabetes type II (vroeger had het de naam ouderdomssuiker). Ook heeft men meer kans op hart- en vaatziekten, galstenen, menstruatiestoornissen en onvruchtbaarheid. Mensen met overgewicht hebben ook vaker last van een te hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en spataderen.

 

Een gezond gewicht is ook een gewicht waar je je goed bij voelt. Heb je nooit maatje 38 gehad? Dan kan het heel frustrerend en niet realistisch zijn om dit toch na te streven. Bedenk goed bij jezelf waarom je dat zou willen. Zou je echt lekkerder in je vel zitten? Zou je gelukkiger zijn?

Verantwoord afvallen


Stop met afzien

Misschien heb je al vele pogingen ondernomen om af te vallen. Je kent het verschijnsel waarschijnlijk wel, in het begin val je lekker af maar dan opeens stagneert het, er lijkt geen kilo meer vanaf te gaan of het gaat tergend langzaam. Zodra je stopt met het dieet lijken de kilo'´s er weer aan te vliegen en blijkt al dat afzien voor niets te zijn geweest.

 

Daarom zeg ik "stop met afzien, val af maar geniet wel".

 

Geen streng dieet

Door het volgen van een streng dieet val je misschien wel af, maar het leidt niet tot verantwoorde en gezonde voedingsgewoonten. Strenge diëten zijn niet lang vol te houden, zij verbannen vaak een voedingsstof welke je lichaam wel nodig heeft en zij zijn vaak duur en bewerkelijk.

 

Passend advies

De methoden die ik hanteer gaan uit van gezonde en gevarieerde voeding. Je zult gezond, lekker en verantwoord eten. Ik let erop dat je voldoende van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en ik laat je zien dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Daarbij zal mijn methode erop gericht zijn je eetgedrag in goede banen te leiden. Je huidige eetpatroon wordt door mij beoordeeld en indien nodig krijg je adviezen waarmee je eenvoudig jouw eetgedrag kunt aanpassen.

 

Tot slot zal ik je begeleiden in een bewegingsmethode die bij je past en die voor jou is vol te houden.

 

Puur Gezond, wat is dat?


Heerlijk eten

Puur Gezond staat voor echt eten, zo veel mogelijk zonder pakjes en zakjes. Het is makkelijk te maken en smaakt heerlijk.

 

Puur Gezond laat zien dat het echt niet veel tijd hoeft te kosten om gezond te eten. 

 

Lekker in je vel

Door Puur Gezond te eten krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen en zit je al snel beter in je vel.

 

Door Puur Gezond te eten valt u af zonder hongergevoel.

En Puur Gezond eten hoeft echt niet duur te zijn.

 

Spreekt deze methode u aan? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mail naar info@a-kilo.nl of bel met 06-43051136