Ingrediënten voor 4 personen:

 

1 mango

1 eetlepel olijfolie

300 g mager rundergehakt

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 theelepel sambal

1 zak paprikamix 2 stuks rood en 1 geel, in reepjes gesneden

1 klein blikje maïs

1 blikje tomatenpuree (70 g)

2 blikken kidneybonen (a 400 g)

1 theelepel suiker

Kruiden als peper, kurkuma, oregano. 

 

Bereiding:

 

Warm de olijfolie op in een ruime koekenpan. Bak ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn. Doe de sambal hierbij en bak eventjes mee. Draai het vuur hoger en rul het gehakt erbij. Strooi hier wat peper en kurkuma over. Bak de paprikastukjes mee. Doe vervolgens het blikje tomatenpuree erbij en roer dit door het gehaktmengsel. Voeg vervolgens de beide blikken kidneybonen in zijn geheel (dus met het vocht) bij de rest in de pan en vervolgens het blikje maïs. Strooi de oregano erover en warm alles goed op. Doe nu de stukjes mango erbij, nog iets verwarmen. Proef of het gerecht op smaak is. Wanneer het te pittig is kun je de suiker erbij doen. Strooi er eventueel nog wat peper of een beetje zout bij. 

 

Lekker met een schepje zure room.

 

Eet smakelijk.