Ingrediënten:

 

1,5 liter kippenbouillon van 2 bouillonblokjes (minder zout).

250 gram spliterwten

1 kipfilet (150 gram)

1 stuk gerookte kip

1 prei

1 winterpeen

1 ui

halve knolselderij

paar takjes selderij fijngesneden

 

 

Bereiding:

 

Zet 1,5 liter water op het vuur en los de bouillonblokjes daar in op.

Wanneer het water kookt leg je de kipfilet in de bouillon.

Laat dit ongeveer 20 minuten koken.

Haal de kipfilet uit de pan en laat het afkoelen.

 

Doe de spliterwten in de bouillon en laat dit circa een uur koken, totdat het zacht is geworden.

 

Ondertussen heb je alle groenten gewassen, geschild en in stukjes gesneden.

Gooi de groenten bij de bouillon en erwten.

Laat dit nog 30 minuten koken.

 

Ondertussen snij je de gekookte kipfilet in kleine stukjes en de gerookte kipfilet in plakjes.

 

Wanneer je de soep te grof vindt kun je het wat fijner maken met de staafmixer.

Breng het eventueel op smaak met peper en wat zout.

 

Doe vervolgens de stukjes kip erdoor en tenslotte de fijngesneden selderij.

 

EET SMAKELIJK!