Havermout is natuurlijk erg gezond, maar soms wil je toch weleens wat anders. Maak daarom gewoon eens lekker zelf muesli.

 

Ingrediënten:

Flink wat havermout (zelf nam ik zo'n 200 gram), zodat je een voorraadje kan maken

2 eetlepels gemengde zaden en pitten

In stukken gehakte pecannoten en amandelen (circa 50 gram van ieder)

2 theelepels kaneel

2 eetlepels honing

 

Doe alles in een grote mengschaal en roer het goed door elkaar.

Zet een grote pan met anti-aanbaklaag op het vuur en smelt wat kokosolie.

 

Zet het vuur laag en doe het mengsel in de pan, alles even goed doorroeren.

Laat het geheel zo'n vijf minuten onder regelmatig doorroeren op het vuur staan.

 

Af laten koelen en in een goed afsluitbare pot doen.

 

Lekker als ontbijt met wat yoghurt of kwark, maar bijvoorbeeld ook erg lekker over een warme appel.