Ingrediënten voor 4 personen:

 

400 gram kipfilet, 1 doos champignons, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 ui. 

1 ruime theelepel sambal(badjak), beetje ketjap manis. 1 blik perziken op lichte siroop (410 gram),1 eetlepel olijfolie, 1 blikje tomatenpuree 140 gram. 

 

Bereiding: 

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Was de paprika's en hak ze in stukjes. Snij vervolgens de ui in stukjes. Van het sap van de perziken op in een bakje en snij de perziken in stukjes.

 

Zet een wok op het vuur en doe de olijfolie in de wok. Als de olie warm genoeg is schep je de sambal in de wok bak het kort aan, schenk een beetje ketjap erbij en roerbak vervolgens even de ui hierin. 

 

Doe hier nu de kipfilet bij en roerbak deze tot het gaar is. Schep de kip er even uit. Roerbak nu de champignons en de paprika in de wok (circa 5 minuten). Schep vervolgens het vlees er weer bij. Mix alles goed door elkaar. Doe nu het sap van de perziken erbij en het blikje tomatenpuree. Laat alles goed warm worden. Maak op smaak met wat peper, zout en eventueel een beetje oregano. En als je van heel pittig houdt cayennepeper. Doe nu de perziken erbij en warm het nog iets op.

 

Lekker met (zilvervlies)rijst of bijvoorbeeld tarly.