Kipkerrie saus zonder pakjes en zakjes!

 

 

Ik vind het echt een uitdaging om in plaats van de gebruikelijke sausjes van diverse fabrikanten zelf een lekkere vervanger te maken. Dus heb ik zelf een kip kerriesaus gemaakt. 

Ik heb eerst de kipfilet (circa 100 gram per persoon) in blokjes gesneden en deze gemarineerd met pittige kerriekruiden, 1 el roerbakolie, peper, snufje cayennepeper, flinke scheut kurkuma, geraspte verse gember (2 cm),1 tl gemberpoeder, snufje zout en twee teentjes knoflook. Dit heb ik even een tijdje laten intrekken.

Ondertussen heb ik een courgette in plakjes gesneden, een bakje champignons schoongemaakt en in stukjes gesneden, een ui gehakt en een gele paprika in stukjes gesneden. 

Vervolgens ben ik de gemarineerde stukjes kipfilet gaan roerbakken in een wok op hoog vuur. Nadat de kip gaar was heb ik alle groente toegevoegd en dit nog zo'n 5 a 10 minuten geroerbakt. Strooi er ondertussen nog een snufje zout, wat peper en milde kerriepoeder doorheen. Ik hou zelf nogal van pittig dus heb ik ook nog een rode peper in stukjes meegebakken. Ten slotte heb ik er een bekertje demi crème fraîche doorheen geroerd. 
Proef even of de smaak naar je zin is. Is het te flauw doe er dan nog wat peper en een beetje zout (niet te veel) doorheen. Is het te pittig doe er dan wat suiker (ook niet te veel) doorheen. 

Serveer met bijvoorbeeld zilvervliesrijst of basmatirijst. 

Eet smakelijk!