RISOTTO A LA VIOLA

 

Ingrediënten:

 

1 ui

1 teentje knoflook

1 bakje champignons

1 venkel

500 gram groene asperges

150 gram baconreepjes

1 bouillonblokje bospaddenstoelen

2 el Olijfolie

Geraspte kaas

100 ml witte wijn

1 pak risottorijst

 

Bereiding:

Kook de asperges (in stukken gesneden) in 1 liter water in 10 minuutjes gaar. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Los het bouillonblokje op in het kookvocht.

Snij de ui, de knoflook en de venkel in stukken. Warm de olie op in een ruime koekenpan, fruit hierin de ui, knoflook en de venkel tot het glazig is. Voeg de risottorijst hierbij en roer het goed door tot het goed warm is. Blus het af met de witte wijn en wacht tot dit verdampt is. Voeg steeds een flinke scheut bouillon toe zodat de rijst steeds onder water staat. Blijf goed roeren.

Bak ondertussen in een andere pan de baconreepjes en de champignons.

Na ongeveer 20 minuten is de risottorijst gaar. Voeg de asperges, baconreepjes en champignons toe en warm het geheel nog even goed op. 

 

Tenslotte doe je er naar smaak geraspte kaas door.

 

Zelf vind ik het heerlijk om een paar drupjes truffelolie erdoor te roeren, dit geeft net iets extra's.


EET SMAKELIJK!